despre noi părinții: sesiuni de întrebări și răspunsuri

În cadrul proiectului „Despre Noi: părinții” se dorește crearea unui cadru în care părinții să poată pune întrebări și să primească răspunsuri la dileme individuale ce țin de relația părinte-copil în contextul educației pentru sănătate sexual-reproductivă. Temele dezbătute pot fi: abordarea discuției despre sexualitate; răspunsuri la întrebări legate de dezvoltarea sexuală a copiilor; explicarea rolului relațiilor romantice și intime; dezbaterea comportamentelor riscante pentru dezvoltarea sănătoasă a copilului: consumul de pornografie, consumul abuziv de substanțe (alcool, tutun, droguri); abordarea discuțiilor despre formarea sarcinilor; confruntarea situației ipotetice a sarcinii apărute în perioada adolescenței; rolul motivării copiilor pentru a-și amâna debutul sexual; înțelegerea sexualității în contextul relației cu Dumnezeu.

În cadrul proiectului accentul cade pe educația oferită de către părinți propriilor copii, aceștia fiind principala sursă de socializare, adică copiii învață în prima instanță cum abordează lumea de zi cu zi de la aceștia. Din acest motiv, dacă copiii observă că își pot exprima îngrijorările legate de schimbările survenite în procesul propriei dezvoltări în cadrul acestei relații, atunci își vor adresa întrebările și se vor simți confortabili să discute teme sensibile cu părinții.

Locație: sediul Asociației Clujul pentru Viață: str. Universității, nr. 1, ap. 30, Cluj-Napoca.

Data și ora: odată ce se vor înscrie primii15 participanți se va stabili data și ora primei întâlniri. Persoanele înscrise vor fi anunțate prin e-mail și telefon în legătură cu data finală stabilită pentru întâlnire. 

Cost: participarea la o sesiune se face pe baza achitării unei donații de 25 RON după comunicarea datei și a orei întâlnirii Asociația Clujul pentru Viață este o organizație non-profit. Deoarece echipa de specialiști din cadrul Centrului de Consiliere și Informare va participa la proiectul „Despre Noi: părinții” în mod voluntar, taxa de confirmare reprezintă o minimă siguranță că persoanele înscrise vor participa efectiv la întâlniri și în același timp, banii strânși vor acoperi cheltuielile de organizare).