EnglishRomanian

CUI SE ADRESEAZĂ SERVICIUL NOSTRU?

Părinților de toate vârstele

Femeilor și partenerilor lor sau femeilor singure care se confruntă cu o criză de sarcină

Adolescenților

SERVICII VIZATE

 • consiliere pre și post avort
 • consiliere psihologică și psihoterapie
 • consiliere juridică
 • consiliere premaritală
 • educație pentru sănătate sexual-reproductivă
 • reinserție socială
 • educație în puericultură
 • consultanță în alăptare
 • sprijin și educație pentru formarea competențelor și abilităților parentale
 • consiliere creștină
 • consiliere familială
 • reintegrare familială

CERINȚE DE REALIZARE

Obținerea acreditării și licențierii
Achiziționarea materialelor necesare consilierii și informării
Realizarea materialelor și campaniilor de promovare a serviciilor
Amenajarea sediului
Obținerea avizelor și autorizațiilor pentru funcționare
Angajarea asistentului social

Povești care ne motivează

Alina este proaspătă absolventă de liceu. Am cunoscut-o când era în clasa a 9-a în timpul derulării proiectului de prevenție a infecțiilor cu transmitere sexuală și educație pentru comportament sexual responsabil în liceul la care a studiat. Ne-a contactat în luna ianuarie a acestui an pentru că aflase cu ceva timp înainte că este însărcinată, concomitent cu perioada în care iubitul ei (Alex) își pierduse locul de muncă din cauza unor probleme de sănătate pierzând astfel și locuința în care stăteau în chirie. Alina a recunoscut că se mutase împreună cu iubitul ei din încăpățânarea de a le arăta părinților ei adoptivi că se poate descurca și singură. 

Prin urmare, în momentul în care ne-a contactat, Alina și logodnicul ei locuiau împreună la sora ei care îi întreținea, ei neavând vreun venit. Alex căuta de ceva timp o slujbă, iar ea făcea naveta zilnic 40 de km până în Cluj-Napoca pentru a merge la școală, astfel încât stresul crease tensiune în relația lor.  Totuși, am fost surprinși să vedem la acești tineri o dorință mare de a forma o familie, în ciuda condițiilor neprielnice în care se aflau și a faptului că ambii fuseseră la rândul lor abandonați de părinții biologici la naștere. La început, Alina s-a gândit la avort, însă Alex a fost hotărât în dorința lui de a fi tată. Din fericire, până la urmă el și-a găsit un loc de muncă și de asemenea o chirie convenabilă. Cu ajutorul asociației Clujul pentru Viață, Alina a reușit să își plătească abonamentul de transport pentru a putea merge în continuare la școală.

De asemenea, cei doi au urmat un program de zece ședințe de psihoterapie de cuplu, în urma cărora Alina a reluat legătura cu familia ei adoptivă (cu care avusese o relație prielnică), și-au consolidat planul pentru căsătorie care a și avut loc în luna iunie și au dezbătut aspecte ale vieții de cuplu. În timpul perioadei de urgență Alex s-a aflat în șomaj tehnic, însă cei doi au ținut regulat legătura cu un reprezentant al Asociației, asigurându-li-se nevoile de bază. Între timp, Alina a promovat examenul de Bacalaureat și la finalul lunii iulie a născut o fetiță sănătoasă. Deoarece Alina este o mamă tânără fără experiență, înainte de naștere a fost pusă în legătură cu una dintre voluntarele asociației care este consultant în alăptare. Alina își dorește ca, după ce va lua sfârșit concediul de creștere a copilului, să urmeze cursurile școlii de asistență medicală. Între cei doi tineri și membrii Asociației Clujul pentru Viață s-a legat o prietenie care reprezintă o resursă pentru momentele dificile prin care aceștia trec, ei cerându-ne sfatul pentru situațiile dificile care apar, iar noi bucurându-ne că am câștigat noi prieteni care prețuiesc viața. 

CUM POT SĂ DONEZ?

Prin virament bancar în unul din următoarele conturi:

 • RON:RO84BTRLRONCRT0409672601
 • EUR:RO34BTRLEURCRT0409672601
 • USD:RO38BTRLUSDCRT0409672601

PayPal

PayPal le permite persoanelor fizice și juridice să trimită și să primească bani electronici online. De asemenea, furnizează și alte servicii financiare și asociate.

ÎMPREUNĂ PENTRU MAMĂ ȘI COPIL