despre noi: adolescenții

Despre Program

Scopul programului este prevenirea răspândirii infecțiilor cu transmitere sexuală, a sarcinilor în adolescență, a decepțiilor suferite de tineri în plan emoțional precum și creșterea ratei cuplurilor tinere care să își construiască o viață de familie echilibrată.

Obiectivele programului sunt:
oferirea unor informații corecte și actuale despre sexualitatea umană, propunerea unor soluții posibile la problemele de natură intimă ale adolescenților printr-o abordare atotcuprinzătoare a sexualității, adică cea a integrității sexuale.
 
Prinicpiile programului
Pentru că nu există protecție 100% sigură împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală, a sarcinilor sau a eșecurilor emoționale, considerăm că singura intervenție 100% eficientă pentru sănătatea fizică, psiho-spirituală și emoțională a tinerilor este integritatea sexuală (discuția despre sexualitate include aspecte: fiziologice, emoționale, intelectuale, sociale și spirituale în). Acesta este primul principiu care stă la baza programului „Despre Noi”.

În al 2-lea rând, considerăm că, pe lângă informarea corectă, adolescenții au nevoie și de modele care să îi inspire să facă alegeri sănătoase și responsabile cu privire la propria viață, a căror experiență să certifice informația livrată. De aceea persoanele care ajung să vorbească despre aceste subiecte sunt atent instruite și sporesc calitatea programului prin propria personalitate. 

Programul se derulează în cadrul orelor de: dirigenție, religie, biologie sau alte variante după cum stabilește personalul unității de învățământ cu care se încheie parteneriatul și în funcție de orarul stabilit pentru fiecare clasă de elevi. Programul este structurat într-o singură întâlnire de 2 ore. Pentru ca programul educativ să se desfășoară într-o unitate de învățământ, aceasta trebuie să ia legătura cu asociația prin e-mail sau telefonic, informațiile de contact le puteți accesa dând plic aici.